Van 8 tot 12 september ging het Boostcamp Circulair Ondernemen door in Kortrijk. Ik ben er naartoe gegaan en dit was een uitstekende ervaring.

Het Boostcamp werd georganiseerd door Protopitch 3.0 en Vlaanderen Circulair en gesteund door de Interregionale samenwerking tussen Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen. Door deze interregionale samenwerking dienden we onszelf te verduidelijken in het Frans. Aangezien vele Nederlandstaligen meer thuis zijn in het Engels en de meeste Franstaligen geen Nederlands kunnen, was Engels de voertaal.

Eerst kon iedereen die wou zelf een project voorstellen waarbij circulair ondernemen centraal stond. Toen konden we kiezen welk project ons het meeste aansprak en mochten we een kleine week samenwerken hoe we dit project uit de grond konden stampen.

De dagindeling bestond zowel uit gastcolleges over ondernemen als uit het samenzitten in groep en bespreken hoe we het project zouden aanpakken.

Ik werkte samen met Thijs De Geyndt die het project ‘Sustainable Living Room’ gepiched had. Samen met Thijs De Geyndt, Daan Van Caesbrouck, Wannes Collembier en Bieke Vandaele werkten we aan het project.

Het project heeft als doelstelling meubels te restaureren, te herstellen of te renoveren die nu op het containerpark belanden in Brussel.