Op 22,23 en 24 januari was ik student assistent voor de internationale studenten die deelnamen aan de BFM Circular Challenge, georganiseerd door de Haagse Hogeschool die online doorging via Microsoft Teams. Als student assistent werd ik begeleid door organisatoren Martine Hoekstra en Tiffany Damstra.

https://www.dehaagsehogeschool.nl/

Er werden allerlei prototypes van duurzame producten voorgesteld die gelinkt zijn aan de 17 Sustainable Development Goals die opgesteld zijn door de Verenigde Naties. De duurzame producten waren ontworpen door de studenten IT van de Haagse Hogeschool. Zij hadden in teams allerlei duurzame applicaties/producten ontworpen die ze met een video hadden gepitcht.

https://www.un.org/en/sections/what-we-do/promote-sustainable-development/index.html

Mijn taak bestond erin de groepen te bezoeken tijdens hun opdrachten, de aanwezigheden te noteren en contact te houden met andere coaches. De opdracht voor de studenten bestond er voornamelijk in het product naar keuze te vermarkten, de link te leggen met de SDG’s en hun opdracht op te nemen in Microsoft Teams. Zo discussieerden de teams in het Engels, leerden ze andere perspectieven kennen en andere teamleden van allerlei nationaliteiten.

Ik hoop dat deze BFM Circular Challenge voor velen hun blik op de wereld hebben verruimd, voor mij was het alleszins een boeiende ervaring!

Categories:

Tags:

Comments are closed