Op 11 december trok ik samen met medestudenten Netwerkeconomie Ewout Vanovervelt en Charles Eeckhout naar Lille om naar de Digital Night 2.0 te gaan.

Daar waren er veel getuigenissen van ondernemers die door hun digitale transformatie enorme vooruitgang boekten door hun onderneming verder te digitaliseren. We maakten kennis met Vincent Becquart, CEO van Inaubi; een onderneming die helpt bedrijven innovatieve oplossingen aan te bieden door middel van een digitale transformatie.

De voorstellingen van de bedrijven gingen er op een zeer andere manier aan toe dan in Vlaanderen. In Vlaanderen wordt er meestal gewerkt met een presentator die dan een lid van een onderneming voorstelt die dan hun onderneming komt introduceren. Daar werd er gewerkt met een presentator die met de verschillende bedrijfsleiders in een zetel zat en zo een gesprek met hen aanging in een soort van talk-show setting.

Ik vroeg mij af of dit cultureel gebonden was of gewoon toeval. Dit zal moeten blijken als ik naar andere Franse netwerkevents ga…

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, menigte, tekst en buiten