Jari Peeperkorn – hoe haal ik zo veel mogelijk uit mijn proces?

https://valuechain.virtualfair.be/webinar/room/innovative-digital-transformation

Afbeelding met binnen, computer, tafel, monitor

Automatisch gegenereerde beschrijving

Situatie

Op 26 november gaf Jari Peeperkorn een presentatie over Process mining. Process mining is een discipline die zich tussen de datawetenschap en de proceswetenschap bevindt.

Jari Peeperkorn heeft opleidingen fysica, astrofysica, astronomie en filosofie genoten en onderzoekt nu verder als PhD student het belang van process mining.

Process Mining is een onderzoeksgebied dat zich bezighoudt met de analyse van business processen op basis van event logs. Na ruim twee decennia aan onderzoek heeft Process Mining ondertussen zijn intrede gemaakt bij veel bedrijven. Toepassingen zijn bijvoorbeeld het ontdekken van processen aan de hand van as-is event data, het continu monitoren van processen of auditing. In deze presentatie legt Jari Peeperkorn ons uit wat Process Mining inhoudt. Tot slot licht hij een tipje van de sluier op over wat nu nog onderzocht wordt maar de komende jaren zeker in praktijk zal worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan de integratie van Machine Learning en Process Mining.

Data mining probeert data gedreven met processen om te gaan. Een domein dat verschillende technieken van business proces management en data science gaat toepassen op eventdata van processen.

Taak

Onbekend is onbemind, dat is één van de redenen dat ik op de Virtual Supply Chain Innovations 2020 voor het seminarie van Jari Peeperkorn heb gekozen.

Ik heb geprobeerd om procesmining zo goed als mogelijk te verstaan zodat Siebe, Maxim en ikzelf van STEP onze processen op basis van data kunnen verbeteren. Dat is ook de reden dat ik dit seminarie gevolgd heb. Het leek me interessant welke technieken er kunnen toegepast worden om de kloof tussen de data en de processen te dichten. Ik kende procesmining ook niet en zie er nu het belang van in als we onze processen binnen STEP willen optimaliseren.  

Activiteiten

Ik heb zo aandachtig mogelijk geluisterd naar de presentatie van Jari Peeperkorn en was opgelucht dat ik door de opgenomen video nog kon terugkijken naar cruciale of moeilijke stukken. Er worden immers veel interessante zaken op korte tijd verteld. Na verdere verdieping hoop ik de technieken van procesmining verder te kunnen bestuderen zodat ik ze kan toepassen op STEP; het ruggengraatproject binnen onze opleiding netwerkeconomie.

Resultaat

Resulterend in het volgen van deze seminar wil ik mijn intellectueel kapitaal op micro en meso of macro vlak uitbreiden. Micro omdat ik zelf bepaalde inzichten kon opdoen en verder toepassen en meso of macro omdat mensen uit mijn directe of niet directe netwerk via dit blogartikel op de video van het seminar van Jari Peeperkorn kunnen uitkomen.

https://www.linkedin.com/in/jari-peeperkorn-a38ab3133/

Bronnen

https://valuechain.virtualfair.be/webinar/room/innovative-digital-transformation

https://www.linkedin.com/in/jari-peeperkorn-a38ab3133/

Categories:

Tags:

Comments are closed