Op dinsdag 29 september kwamen zeer interessante sprekers naar de Budafabriek in Kortrijk. Steve Stevens van DO! (Durf Ondernemen), Julie Vens van Nexxworks en Rui Coutinho van de Porto Business School kwamen spreken over omgevingen die ondernemen aanmoedigen.

Steve Stevens motiveert studenten om te ondernemen; te weinig studenten starten te ondernemen. Julie Vens houdt zich bezig met ondernemen voor de toekomst; te veel ondernemingen zijn niet bezig met de toekomst. Rui Coutinho helpt steden beleid te voeren met het oog op de toekomst. Een duurzame toekomst kan slechts bereikt worden als overheid, industrie, hoger onderwijs en de samenleving samenwerken. Ook is er slechts een toekomst als we rekening houden met de drie p’s; people, profit en planet.

We mogen als studenten Netwerkeconomie onze projecten voorstellen en kwamen tot een interessant interactief debat. Ik schreef goed alle informatie op en voerde een gesprek met Rui Countinho over elektrische steps in de stad.

Wat ik op een volgend netwerkevent beter moet doen is het opvolgen van contacten. Via een visitekaartje en een mailtje na een gesprek zou ik dit makkelijk kunnen doen. Dat zijn nuttige middelen om mijn contacten beter te onderhouden.

Rui Coutinho – Porto Business School

Categories:

Tags:

Comments are closed