Op 22 september organiseerde de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) een online event waar ondernemingen die een succesvol digitaal businessmodel hebben getuigen.

Zo getuigt Stéphane De Cock van Safe en Clean:

“Door de coronacrisis zagen we een enorme vraag naar alcoholdispensers. We lanceerden in april dit jaar een veilige alcoholdispenser met 16 liter alcohol die via Internet Of Things (IOT) verbonden is. Via IOT kunnen de dispensers perfect gemanaged worden door de data die beschikbaar is. Zo leverden we al aan Decathlon, IKEA, Carrefour en luchthavens en behaalden we een omzet van €2 miljoen. Zet in op connectiviteit! “

Welk digitaal businessmodel neem ik voor mijn bedrijf? Er zijn drie grote digitale businessmodellen:

  1. Digital subscription model: Ik lever software of een andere digitale dienst en ik laat mijn klant via een abonnement betalen voor een bronzen, zilveren of gouden pakket.
  2. Digital marketplace model: Ik maak een digitaal platform waar ik bestaande producten of diensten samenbreng. vb. : AirBnB
  3. Data-driven business model: Ik verzamel data over gebruikers en verkoop deze aan externe partners.

Han Desimpelaere helpt ondernemingen om technologieën te implementeren via volgende logica:

A. Digiscan: Ben ik digitaal goed bezig?

B. Digiconnect: Met welke partners ben ik verbonden?

C. Digiskills: Wie heeft er kennis van zaken in mijn bedrijf?

D. Digilearn: Kan ik een MOOC volgen die mij helpt?

Nadien was er een ZOOM-gesprek met Wouter Baekelant, Eefje Hernalsteen, Han Desimpelaere, Joeri Bruneel, Carine Lucas en Ann Geevaert.

Het was een zeer interessant online netwerkevent. Ik schreef de informatie van het netwerkevent keurig op en durfde vragen stellen. Zo kwam ik meer te weten hoe STEP moet opgestart worden. STEP is een bedrijf die elektrische STEPS aan huis herstelt. Volgende keer wil ik me vooraf nog meer informeren welke mensen aanwezig zullen zijn om nog gerichter vragen te kunnen stellen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.