https://turbo.be/

https://www.fonkel.be/

Ik was aanwezig op de Sessie met Aster François van Fonkel voor de tweede lockdown. Het evenement was georganiseerd door TURBO. TURBO of de ‘Toekomstige Brugse Ondernemers’ is een organisatie die zich inzet om jongeren te helpen ondernemen. Aster François is de eerste onderneming in België die begon met ‘Silent Disco’. Hij ging na zijn humaniora naar Australië en zag dat ‘Silent Disco’ daar enorm aansloeg. Wanneer hij terug kwam in België, investeerde hij prompt in 150 hoofdtelefoons en startte hij Fonkel; een onderneming die Silent Disco feesten organiseert.

De aanwezigen waren beperkt door de naderende tweede lockdown maar ik kwam toch heel wat bekenden tegen omdat het evenement in Brugge doorging waar ik woonachtig ben. Als aanwezige kregen we een drankje en konden we vragen stellen over het reilen en zeilen van een ondernemer. Door de coronacrisis levert Fonkel tegenwoordig pakketjes met koptelefoons en muziek zodat je zelf een feestje kan houden in je bubbel.

Ik stelde gedurende en na de presentatie van Aster heel wat gerichte vragen en na de uiteenzetting bleef ik nog een uur nakeuvelen met Aster om inzichten te krijgen van een ondernemer.

Mij viel op dat je vooral moet durven ondernemen en je niet bang moet zijn om te falen. Ook benadrukte hij dat het belangrijk is om je algemene vaste kosten de eerste jaren zo laag mogelijk te houden om een te grote druk op je bedrijfswerking te vermijden. Wat ik goed deed was voldoende vragen stellen en connecteren op Facebook en LinkedIn. Door de coronacrisis was het wel moeilijk om met anderen aanwezigen contacten te leggen. Een volgende keer kan ik een aanwezigenlijst opvragen om zo wat meer te weten te komen op voorhand over de aanwezigen of om connecties te leggen voor STEP.

Tags:

Comments are closed