Een dikke maand terug organiseerde The Bridge een coronaproof netwerkevent omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar spraken Stefaan Bonte van Moonshots, Jocelyn Geurts van Axudo, David Rotsaert van SOBO en Anouk Van de Meulebroucke van Sliding Doors te Brugge.

https://www.the-bridge.be/

Bij hun bedrijven staan de drie P’s (People, Profit en Planet) centraal. Ik ben student Netwerkeconomie en daar staan de drie P’s ook centraal tijdens de opleiding. Ik probeerde er inzichten te krijgen in een maatschappelijk verantwoorde bedrijfswerking en wou er interessante contacten leren kennen.

http://netwerkeconomie.org

De uiteenzetting die bij mij het meest bleef was hangen was de uitspraak : “ze noemen mij Picasso” bij het betoog van David Rotsaert bij SOBO. SOBO is een maatwerkbedrijf die allerhande soorten werk levert van goeie kwaliteit. Toen ze bij de zoektocht naar een nieuwe medewerker vroegen aan de sollicitant : ‘wat doe je graag?’ antwoorde hij: ‘ik kan zeer goed schilderen! Ze noemen mij Picasso!’ Nadien bleek dat dit niet het geval was maar desalniettemin is hij nu aan de slag bij SOBO maar als poetsman waar hij zijn werk wel zeer goed doet.

SOBO

Na de uiteenzetting door de verschillende sprekers probeerde ik telkens gerichte vragen te stellen betreffende het onderwerp. De respons van de aanwezigen (gering wegens corona) was telkens positief. Dit geeft me vertrouwen om in het vervolg sneller een vraag te stellen en niet schuw te zijn om scheef bekeken te worden. Volgend netwerkevent wil meer opzoeken over de aanwezigen zodat ik nog betere en gerichtere vragen kan stellen.

Ik leerde er ook Jordy van Kammen kennen. Jordy van Kammen is een selfmade programmeur bij zijn bedrijf Miljaar Web Development. Hij kan ons helpen bij het moeilijkere IT-werk voor het bedrijf van Siebe Vandevoorde, Maxime Degroote en ikzelf Florian Goetinck; STEP.

STEP is een B2B professional leasebedrijf voor elektronische steps. Het is ons ruggengraatproject tijdens onze opleiding waar we binnenkort live mee gaan.

Categories:

Tags:

Comments are closed